Spring naar content

Over ons

Insigne B.V. is een full service kunststof spuitgietbedrijf, dat beschikt over een eigen ontwerp- en ontwikkelingsafdeling en matrijzenmakerij. Uw productidee met de bijbehorende eisen wordt door de ontwerp- en ontwikkelingsafdeling vertaald naar een 3D-productconcept met een bijbehorend materiaaladvies.

Opgericht in 1961 biedt Insigne B.V. inmiddels ruim 55 jaren gedegen kennis en ervaring op kunststofgebied. Meedenken en vooruit kijken zijn sleutelwoorden in de realisatie van een product/project. Net als het werken met prototypes voorafgaande aan de matrijsvervaardiging, waardoor snel inzicht wordt verkregen in de praktische (on-) mogelijkheden.

Met bijna 30 spuitgietmachines in de range van 25 t/m 750 ton sluitkracht, kunnen er producten vervaardigd worden van een halve gram tot ruim 6 kg.! in combinatie met 24 uursproductie in 3 ploegen, 5 dagen per week, is er vrijwel geen volume, dat niet gerealiseerd kan worden. Naast brede kennis van alle gangbare (technische) kunststoffen heeft Insigne B.V. ruime ervaring in de verwerking van PVC, zowel hard als zacht, waarmee een unieke positie in Europa wordt ingenomen. Uitgebreide 2K-faciliteiten en assemblagemogelijkheden completeren het “one-stop-shopping-concept” waarmee Insigne B.V. haar klanten ontzorgt. Bovendien beschikt Insigne over een eigen cleanroom productie unit, zodat ook producten gerelateerd aan medische zorg en voedseltoepassingen goed en veilig geproduceerd kunnen worden.