Hand corner protector Ikea

Insigne start productie Hand Corner Protector voor IKEA,

Na enkele jaren het GSC-product Hand Corner Protector in de Chinese vestiging te hebben geproduceerd, is deze productie inmiddels volledig over geplaatst naar Insigne Nederland. IKEA wenste uit milieuoverwegingen (carbon foot print) deze productie over te plaatsen naar Europa, omdat daar het grootste afzetgebied ligt.

De productie geschiedt conform het 2-Komponentenprincipe: de binnenschaal is van transparant polystyreen en de buitenschaal van ingekleurd thermoplastisch rubber. De binnenschaal wordt 8-voudig (hot run aangespoten) op een 100-tons spuitgietmachine geproduceerd, door een robot uitgenomen en in een 32-voudig bufferstation geplaatst, waarna een tweede robot 16 binnenschalen uit het bufferstation pakt en deze plaatst in de 16-voudige matrijs voor de buitenschaal. Na afloop van de cyclus worden de producten met een robot gepositioneerd op een lopende band, waarna zij afgekoeld in dozen op een 24-voudig bufferstation vallen.

Het verpakken in de consumentenverpakking wordt verzorgd door de sociale werkplaats. Op jaarbasis gaat het om ca. 8 miljoen producten, 1 miljoen verpakkingen en de gehele cyclus wordt door Insigne verzorgd, incl. de wereldwijde distributie naar de IKEA-vestigingen.

 

Handcorner productie   Handcorner protector

 

Terug naar het overzicht